Hans Zimmer

dinsdag 13 November 2018

Oscar, Grammy en Golden Globe Award winnaar Hans Zimmer is ongetwijfeld een van de bekendste en meest invloedrijke componist van filmmuziek van onze tijd. The Lion King, Gladiator, Pirates of the Caribbean, The Da Vinci Code, The Dark Knight, Inception en Interstellar zijn slechts enkele van de soundtracks die hij heeft geproduceerd. In april 2018 begint 'The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration' als concerttournee. Hoewel hij zelf niet optreedt tijdens de concerten is Hans Zimmer wel de muzikale regisseur en curator van de tour. De Nederlandse show vindt plaats om 13 november in Rotterdam Ahoy. De kaartverkoop start op vrijdag 13 april om 10:00 uur via Ticketmaster.

In tegenstelling tot de befaamde 'Hans Zimmer Live'-tour, waarbij de show zich richt op de band van Zimmer en de elektronische geluiden van de muziek, presenteert' The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration' de werken van de componist met een symfonisch orkest. Zimmer werkte maanden aan het transformeren van zijn soundtracks naar weelderige symfonieën. Het publiek kan voor het eerst ook genieten van verbluffende visuele projecties van filmscenes naast de muziek. Zimmer gaf precieze instructies aan de artistieke leiding over welke scènes belangrijk voor hem zijn en welke gebruikt moesten worden bij welke muziek.

Special guest Lisa Gerrard
Lisa Gerrard - de stem van Hans Zimmer - zal de tour vergezellen als een speciale gast. Ze bereikte wereldwijde bekendheid met het nummer "Now We Are Free" van Gladiator en heeft sindsdien regelmatig gewerkt met Hans Zimmer (Mission Impossible II, Tears of the Sun, enz.). Ze zijn al vele jaren vrienden. "Ik ben er erg trots op deel uit te maken van deze tour", zegt de Golden Globe-winnaar. Onder leiding van Gavin Greenaway, de soundtrack-dirigent van Hans Zimmer - die hij, naar hij zegt, meer vertrouwt dan zichzelf - levert het grote symfonieorkest een intense en onvergetelijke concertervaring op.