Brasserie Zuidplein – aangenaam ontmoetingspunt in een dynamische omgeving

In het hart van winkelcentrum Zuidplein is Brasserie Zuidplein gevestigd. Een mooie locatie om gewoon even bij te komen van een paar uur shoppen, genietend van een kopje koffie of een lekkere lunch in een stijlvolle omgeving. Maar Brasserie Zuidplein is ook een ideaal trefpunt voor zakelijke ontmoetingen. In een rustige sfeer kan je er je zakenrelaties ontmoeten en binnenkort dankzij wifi ook gebruik maken van internet. Voor eigenaar Alex Schulp staan gastvrijheid en dienstverlening voorop; daarom gaat zijn keuken vanaf 1 september langer open.

De gevel in de hoek van een van de winkelgalerijen is over de lange en de korte zijde uitnodigend open gelaten. De eerste indruk van het interieur is smaakvol, modern met een vleugje chique. Taupe geverfde wanden met een zweem van paars erdoor, zwarte thonet stoeltjes en barkrukken, met langs de lange wand loungebanken bekleed met bijpassende beige velours. De bar aan de overzijde is mat grijs geverfd. De planken vloer geeft een landelijk tintje aan de ruimte. Het plafond begint aan de ingang laag en loopt naar de raamzijde hoog op, wat een ruimtelijk effect sorteert, met als grote blikvangers twee enorme omgekeerde lampenkappen. Het geheel creëert een rustige, aangename sfeer.

LunchroomHeld 2011
In mei werd brasserie-eigenaar Alex Schulp (36) verkozen tot LunchroomHeld 2011. Dankzij die titel dingt hij mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012, waarvan de uitslag bekend wordt op de Horecava in januari van het volgende jaar. Schulp: "Mijn nominatie kwam als een enorme verrassing, echt heel erg leuk. Maar goed personeelsbeleid komt natuurlijk niet van één kant. Zonder mijn personeel was dit niet mogelijk geweest. Zij moeten ook open staan voor feedback. Daarom vind ik goed contact met mijn personeel erg belangrijk. Mijn dank gaat dus in eerste instantie uit naar hen."

‘Zakelijk, bevlogen, maar vooral flexibel’, zo wordt Alex Schulp in het juryrapport omschreven. En: ‘hij denkt mee wanneer er zich zaken voordoen zowel op het werk als privé. Hij heeft altijd een luisterend oor en neemt ideeën van het personeel serieus. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Zo neemt hij zijn personeelsleden mee naar nieuw geopende zaken om ideeën op te doen en laat hij ze interessante trainingen en cursussen volgen. Ook op stagiaires brengt hij met veel enthousiasme zijn kennis over’.

Dat enthousiasme straalt duidelijk van hem af als Schulp in een hoek van zijn zaak bij een kopje koffie vertelt over zijn passie. “Mijn vader is hier begonnen in 1994. Ik ben kort daarna als bijbaantje gaan meewerken. Na mijn opleiding kwam ik in ’97 volledig in de zaak. Dat hebben we tot 2002 samen gedaan, waarna ik zelfstandig verder ben gegaan. Tot vorig jaar heb ik niet veel veranderd aan het interieur en de hele opzet van café-restaurant Zuidplein. Alleen de naam had ik al eerder gewijzigd in Brasserie Zuidplein.”

Het roer om
Ondanks de moeilijke financieel-economische tijden besloot Alex Schulp vorig jaar het roer om te gooien. “Ik wilde de hele zaak verbouwen en ook de mogelijkheden voor de klanten verder uitbreiden. Die verbouwing hebben we bijna helemaal zelf gedaan, met een resultaat waar ik zelf volledig achter sta. Ik denk dat we er qua sfeer en inrichting helemaal mee voldoen aan de eisen van deze tijd. De mensen willen graag in een prettige ambiance zitten, eigentijds en toch gezellig.”

In Brasserie Zuidplein kun je terecht voor een kopje koffie, maar je kunt er ook lunchen, een high tea bestellen, of lekker dineren voor een concert in Ahoy', een avondje theater Zuidplein of gewoon na het winkelen. Alex Schulp: “Verder is onze locatie ook buitengewoon geschikt voor bedrijfspresentaties, zakendiners, recepties of netwerkbijeenkomsten. Voor veel van onze klanten is de brasserie al een vaste ontmoetingsplek op het Zuidplein geworden. Dat willen we graag voor meer mensen zijn.”

Kracht van het concept
De menukaart van Brasserie Zuidplein karakteriseert Alex Schulp als kwalitatief hoogwaardige gerechten op een toegankelijke manier bereid voor een redelijke prijs. ”Vooral onze aantrekkelijke prijzen blijken de kracht van ons concept te zijn. Als er in de Ahoy of theater Zuidplein een evenement is, hebben we een speciaal driegangen Concertmenu voor € 24,95. Ook de lunchgerechten, die tot vijf uur kunnen worden besteld, zijn zeer gematigd geprijsd. Hetzelfde geldt voor het dagmenu en onze dinerkaart.”

Nieuw zijn de high tea, waarbij heerlijk gebak en smakelijke sandwiches worden geserveerd. De high tea is wel bedoeld voor grotere gezelschappen. Ook nieuw zijn de langere openingstijden: vanaf 1 september is de leuken van maandag tot en met donderdag en op zaterdag geopend tot 19.00 uur. Ten slotte is het in overleg altijd mogelijk om met gezelschappen langer te dineren en de avond gezellig in de brasserie door te brengen. Alex Schulp en zijn team staan graag voor u klaar!

info@brasserie-zuidplein.nl
www.brasserie-zuidplein.nl